Studenten CIBAP decoreren Gerrits Tuin

Studenten van CIBAP Zwolle zijn maandag 23 juni gestart met het aanbrengen van een ontwerp middels schilderen van de loods bij Gerrits Tuin, achter het VanWonen-kantoor. Maura van der Meulen, tweedejaarsstudent Specialist Schilder, is met haar ontwerp geselecteerd om samen met haar projectgroep deze klus te klaren. Het terrein van Gerrits Tuin ziet er hierdoor na deze week nog creatiever uit!


Maura vertelt: “Ik heb mijn creativiteit hier volledig kunnen aanspreken. De opdracht om Gerrits Tuin op te fleuren was superleuk om te doen. Het terrein waar veel tot bloei gaat komen op maatschappelijk en cultureel gebied kan namelijk wel een lik verf gebruiken. Vanuit de thema’s Circulair leven, Cultureel ontmoeten en Innovatief ondernemen ben ik aan de slag gegaan. Dat begint met schetsen en ideeën opdoen, kijken wat past en wat niet. Ik ben vooral met het thema circulair leven aan de slag gegaan. Met een patroon van vierkanten en cirkels die ik herhaaldelijk laat terugkomen. Circulariteit gaat ook over een terugkerend patroon, dus dat vond ik wel toepasselijk. Verder heb ik erop gelet dat het ontwerp moest passen op de bruine ondergrond van de loods en het moest natuurlijk ook ‘Insta-waardig’ zijn.”

Trots
Karin Zweers, examinator, docent specialist schilder en projectbegeleider bij CIBAP vult aan. “Hier staat een trotse projectbegeleider. Wij leren onze studenten niet alleen de creatieve skills, er komt veel meer bij kijken. Het is echt een totaalpakket. Van werkvoorbereiding, proces en ontwerp tot administratieve vastlegging inclusief calculeren en offreren, ondergronden inspecteren, uitvoeren en natuurlijk het opleveren. Bij externe projecten, zoals in Gerrits Tuin, werken onze studenten in een blok van zeven weken aan het project en in de achtste week vindt de uitwerking op locatie plaats.”

Het winnende ontwerp
Karin vervolgt: “Uiteindelijk zijn er twee ontwerpen voorgesteld aan het team van Gerrits Tuin. Het ontwerp van Maura viel uiteindelijk het meest in de smaak, maar het lag erg dicht bij elkaar. Het ontwerp van Maura sluit qua beeldvorming heel sterk aan bij Gerrit Rietveld. In de uitvoering staat ze er deze week niet alleen voor. Samen met een projectteam bestaande uit medestudenten gaan ze de uitdaging aan met deze hoge temperaturen. Daar komen dan weer skills als samenwerking en de kracht van een projectgroep om de hoek kijken. Dat is heel leuk om te zien. Maura pakt de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van haar ontwerp goed op en dat vinden we mooi om te zien.”

De uitvoering
Op de vraag of Maura het moeilijk en spannend vindt, antwoordt ze volmondig “Nee, eigenlijk niet. Hier worden we voor opgeleid. Ik vind het leuk om mijn verhaal achter het ontwerp over te brengen en het nu ook in de praktijk op de loods tot leven te zien komen. Ik sta er volledig achter. We doen het samen en dat maakt het wel heel tof! Een beetje warm, maar we gaan ervoor!”

Over CIBAP
CIBAP is van oorsprong De Nationale Schildersschool en in de loop van de jaren steeds meer getransformeerd naar een vakschool welke opleidt voor de creatieve industrie. Studenten binnen de opleiding Specialist Schilder worden opgeleid tot schilders in het hogere en breder segment. CIBAP biedt binnen deze opleiding een totaalpakket gericht op schildervaardigheden, restauratie en creatief ontwerp. Daarnaast biedt de opleiding nog een aanvullend excellentie programma met mogelijkheid tot verdieping op restauratie, naast het reguliere programma.


Wil je meer van Maura’s werk zien? Bekijk dan haar website. Een selectie van de werken van examenkandidaten van CIBAP is ook te zien in Transit en Museum de Fundatie.

Deel deze pagina:

Meer weten over Gerrits tuin?