De Toekomst
Van Gerrits Tuin

De Spoorzone Zwolle, dicht bij het historische centrum en rondom het station, staat aan de vooravond van de herontwikkeling naar een hoogstedelijk centrumgebied. In de Spoorzone staat aan Willemsvaart 21, het enige kantoorpand dat Gerrit Rietveld ooit ontworpen heeft. Dit is de thuisbasis van vastgoed- en gebiedsontwikkelaar VanWonen.


Vanuit hier creëren we woningen en leefomgevingen waarin iedereen zich thuis voelt. De achtertuin van deze bijzondere locatie is één van de plekken die de aankomende jaren getransformeerd wordt. Dit gebied wordt samen met onder meer de omgeving, de toekomstige bewoners en VanWonen ingevuld. Over een aantal jaar ontstaat hier een nieuw stedelijk stukje stad voor de nieuwe Zwolse Stedeling. Hier wordt het heerlijk wonen, werken, verblijven en recreëren. Een nieuw stedelijk stukje Zwolle.

GerritsTuin is een VanWonen intititatief. De locatie waar GerritsTuin bij hoort maakt onderdeel uit van het Willemskwartier Zwolle. In 2021 en 2022 is de buurt betrokken bij het ontwikkelen van de visie op het gebied. Naar aanleiding van deze input is door Delva in opdracht van andere partijen en VanWonen hiervoor een Nota van Uitgangspunten opgesteld. Deze is 20 december 2022 vastgesteld door het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zwolle. 30 januari 2023 is deze behandeld in de Zwolse gemeenteraad. Voor de verdere ontwikkeling van het Willemskwartier verwijzen we graag naar de betreffende website: https://willemskwartierzwolle.nl/. Op deze website is ook de Nota van Uitgangspunten en het verslag van de participatie terug te vinden.

Wonen achter het Rietveldkantoor VanWonen. Hoe dat er precies uit komt te zien? Daar gaan we de aankomende jaren mee aan de slag. Wil je meedenken over de toekomst van dit nieuwe stukje Zwolle? Hoe moet deze nieuwe leefomgeving eruit gaan zien? Of wil je op de hoogte gehouden worden? Laat het weten via gerritstuin@vanwonen.com.

Jasja Scholtens
Jouw Verkoopmanager Gerrits Tuin
+31625085124 Mail mij jasja@vanwonen.com

'Laat me weten wat jouw ideeën zijn voor Gerrits Tuin'