Openluchtvoorstelling VERZAND beleeft uitverkochte première

20 augustus 2019

Nieuwsbericht

Festiviteiten rondom 200 jaar Willemsvaart gestart
De openluchtvoorstelling VERZAND in Gerrits Tuin is dinsdagavond 20 augustus in première gegaan en de expositie Zwolle naar Zee bij RAW SPACE geopend. Wethouder Michiel van Willigen opende, met muzikale ondersteuning van Excelsior Westenholte, de activiteiten rondom de viering van 200 jaar Willemsvaart. Om 21.15 werd voor groot publiek de première gespeeld van VERZAND, een theaterproductie van Theatergroep De Jonge Honden en Theater Gajes.

Verzand is een 360 gradenvoorstelling in de openlucht over het succes en de ondergang van onze eerste Franse koning Lodewijk. De vergeten en verzwegen koning die de Willemsvaart bijna begaanbaar had gemaakt. Een bezetter die verliefd werd op Nederland, maar werd afgezet door zijn eigen broer en stilletjes ons land verliet.

Zwolle naar Zee
Op 24 augustus 1819 voer het jacht van koning Willem I door het nieuwe kanaal vanuit de stadsgracht naar de IJssel en weer terug. Daarmee was de vaart geopend. Zwolle had het eindelijk voor elkaar: een directe verbinding met de IJssel. Toegang tot zee, dáár was het de stad steeds en vooral om te doen. De expositie Zwolle naar Zee geeft je een kijkje achter de schermen. Met animaties, film en veel historisch kaart- en fotomateriaal krijg je een duidelijk beeld van de geschiedenis op en om de Willemsvaart.

Expositie
De expositie Zwolle naar Zee is van 20 augustus t/m 5 oktober te bezoeken, open van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor de openingsweek in combinatie met de theatervoorstelling Verzand gelden aangepaste openingstijden van 19.00 tot 21.00 uur. Bezoek gratis de expositie bij RAW Space aan Willemsvaart 21.

VERZAND is te zien van dinsdag 20 augustus tot en met zaterdag 24 augustus om 21.15 uur in Gerrits Tuin. De laatste tickets voor de voorstelling zijn te bestellen via www.200jaarwillemsvaart.nl en kosten 7,50 (voor bezoekers tot en met 18 jaar is de toegang gratis). Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Deel dit artikel: