Cadeau aan de stad

21 maart 2019

Nieuwsbericht

Een jaar geleden gaf VanWonen ter ere van het 1-jarig bestaan een ‘cadeau aan de stad’, de tijdelijke invulling van het terrein achter Willemsvaart 21. Afgelopen jaar zijn er veel stappen gezet, dus het was 21 maart tijdens het 2-jarig bestaan VanWonen tijd voor een update. Daarnaast is er een start gemaakt met het vergroenen van deze locatie in Spoorzone Zwolle en werd de naam van het gebied bekendgemaakt.

Op de tweede verjaardag VanWonen werden de aanwezigen meegenomen in de ontwikkelingen rondom het gebied. “Het afgelopen jaar zijn steeds meer Zwollenaren aangehaakt bij de tijdelijke invulling en de plannen concreter geworden. Vanuit ons kantoor zie ik het terrein nu dan ook dagelijks veranderen, want het ligt in de achtertuin van ons kantoor dat ontworpen is door Gerrit Rietveld”, vertelt Alfred Bolks, Algemeen Directeur VanWonen.

Gerrits Tuin
“Dat is ook meteen een eerste link naar de naam van het gebied: Gerrits Tuin. Welke linkjes er nog meer zijn, laten we iedereen graag ervaren, maar we dagen Zwollenaren vooral uit om mee te doen. Drie jaar lang is er in Gerrits Tuin ruimte voor initiatieven die te maken hebben met cultureel ontmoeten, circulair leven en innovatief ondernemen. Dit gaat een plek worden waar ideeën tot bloei komen, een voedingsbodem voor de toekomst, een broeikas voor innovatievelingen. Op 19 april is de officiële opening.”

Plan
De afgelopen maanden is er onder meer hard gewerkt door studenten Tuin&landschap van Zone.College, zowel aan de bouw van het amfitheater als een plan om deze plek groener te maken. Student Robbin de Zoete presenteerde donderdagochtend hun ideeën. Wethouder Ed Anker van de gemeente Zwolle, Alfred Bolks en studenten Robbin en Olav staken vervolgens de handen uit de mouwen.

Spoorzone: verbinden en vergroenen
“Zwolle heeft vandaag een bijzonder cadeau in ontvangst genomen”, zegt wethouder Ed Anker. “Een prachtige plek waar ideeën kunnen bloeien en waar Zwollenaren elkaar ontmoeten. Een plek die we samen gaan ontdekken en écht past in de Spoorzone. We zijn blij dat VanWonen op deze manier investeert in deze bijzondere tuin. Want, samen maken we de stad!”

Kans
Eimert Fikse, directeur Zone.college: “Het is fantastisch om dit eerste resultaat te zien, dit is een prachtige kans voor onze mbo-studenten. En zeker het thema stadsvergroening, dat de komende jaren steeds belangrijker wordt in onze samenleving en voor het vak van de hovenier, want die speelt een belangrijke rol in urban green ontwikkeling.”

VanWonen
VanWonen is dé ondernemende gebieds- en vastgoedontwikkelaar uit Noord en Oost Nederland. Niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Bij VanWonen staan klanten en de reis die zij afleggen bij het ontwikkelen, kopen, bouwen en huren van een woning centraal. Hun aanpak is gebouwd op aandacht. VanWonen is een onderscheidende speler op de markt. Zij willen woningen en leefomgevingen creëren waarin iedereen zich thuis voelt.

Deel dit artikel: