Theatervoorstelling Verzand

12 juli 2019

Nieuwsbericht

Theatervoorstelling Verzand  - 200 jaar Willemsvaart

Zwolle zocht en vocht jarenlang voor een toegang tot de zee. Er is eindeloos gegraven, om vervolgens alle plannen weer van tafel te vegen en opnieuw te beginnen met graven. Wat er voorafging aan 200 jaar Willemsvaart? In VERZAND neemt koning Lodewijk het woord. 

Een voorstelling over het succes en de ondergang van onze eerste Franse koning Lodewijk. De vergeten en verzwegen koning die de Willemsvaart bijna begaanbaar had gemaakt. Een bezetter die verliefd werd op Nederland, maar werd afgezet door zijn eigen broer en stilletjes ons land verliet. Een paar jaar later kwam Koning Willem I met veel tromgeroffel binnenvaren.

VERZAND vertelt het verhaal dat verscholen ligt in de geschiedenis van de Willemsvaart. Over doorzettingsvermogen, menselijke tragedie en triomf. Een 360 gradenvoorstelling in de openlucht in Gerrits Tuin in Zwolle. De voorstelling wordt geregisseerd door Jolmer Versteeg (Theatergroep De Jonge Honden) en Maartje Keijzer (Theater Gajes).

Theatervoorstelling Verzand speelt van 20 tot en met 24 augustus aan Willemsvaart 21 in Gerrits Tuin.

Voorstellingen
Het openluchttheater gaat vanaf 21.00 uur open. De voorstelling start om 21.15 uur en duurt ongeveer een uur.

Dinsdag 20 augustus    21.00 uur    Première
Woensdag 21 augustus    21.00 uur    Voorstelling
Donderdag 22 augustus    21.00 uur    Voorstelling
Vrijdag 23 augustus    21.00 uur    Voorstelling
Zaterdag 24 augustus    21.00 uur    Voorstelling

Tickets
Voor de theatervoorstelling zijn er tickets beschikbaar, die bestel je hier.  Voor bezoekers tot en met 18 jaar is de toegang gratis, ben je ouder dan 18 jaar dan betaal je 7,50 per kaartje. Alle kaartjes, dus ook de gratis tickets, moeten besteld worden. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Avond uit
Maak er een leuk avondje uit van en breng voor de theatervoorstelling een bezoekje aan de expositie Zwolle naar Zee bij RAW Space! Deze expositie van Allemaal Zwolle geeft je een kijkje achter de schermen. Met animaties, film en veel historisch kaart- en fotomateriaal krijg je een duidelijk beeld van de geschiedenis op en om de Willemsvaart. De expositie is gratis te bezoeken. 

Deel dit artikel: